fbpx
parallax background

Vacanță Orientală

De la vise la experiențe magice sau unde călătorim și dansăm belly dance

Destinaţii de vacanţă orientală

 

Ce poate fi mai frumos decât să mergi ntr-o super vacanţă orientală? Din punctul meu de vedere, răspunsul este: să călătoreşti şi să dansezi. A împleti arta de a călători cu arta dansului este o artă în sine. Tu ce preferi? O vacanţă în care ai parte doar de relaxare (sau stres, depinde de noroc)? Sau o călătorie cultural-artistică în care sufletul tău se bucură de experienţe unice?

Cum ar fi să călătoreşti şi să înveţi să dansezi? La fel ca mine, poate eşti pasionată de dansul oriental. Sau poate doar curioasă?… Cum ar fi ca tu să descoperi rădăcinile acestui dans cu o istorie milenară? Să simţi energia locurilor unde s-a născut şi s-a transformat de-a lungul timpului? Muzică, dans, arhitectură, decoraţiuni… inclusiv masaj şi gastronomie! O experienţă autentică orientală! Visezi deja la all-included?

Şi mai am o întrebare: de curiozitate, cam cât de tare te atrage arta de a face shopping într-un bazar plin cu mirodenii, bijuterii, mătăsuri şi parfumuri?

 

Care sunt cele mai atractive destinaţii de vacanţă orientală?

Un răspuns general valabil la această întrebare nu cred să existe. Ascultă-ţi intuiţia şi mergi acolo unde simte sufletul tău să ajungă. Adevărul este că, deşi există elemente culturale comune, fiecare ţară (orientală sau nu) are farmecul şi specificul ei. În scop orientativ, am alcătuit un top personal al celor mai renumite destinaţii de vacanţă pentru noi, cele care iubim dansul. Este vorba despre trei ţări care, pe lângă farmecul deosebit, au şi o puternică legătură cu… „dansul din buric” sau dansul oriental.

 

 

Locul 3: Grecia

Grecia – Tărâmul legendar al Afroditei şi al vacanţelor de vis

Grecia e un fel de Afrodita, spunea o bloggeriţă ravisantă aici. O zeiţă frumoasă ce-şi dezvăluie voluptăţile în faţa celor care vor să descopere sufletul grecesc. Precum o femeie care se simte iubită, privită, admirată şi care se descoperă celor care iubesc soarele şi marea. În Grecia, imaginaţia te poate duce atât de departe încât, de fiecare dată, vrei să te întorci ca să iei călătoria de la început. De la început fiindcă, deşi drumul este acelaşi, pare că atunci l-ai văzut prima dată. Grecia îţi reinventează inima, sufletul şi dorul de soare şi de albastru.

 

De ce să vizitezi Grecia

Pentru mine, Grecia este unul dintre locurile ideale de vacanţă. O destinație fascinantă, un adevărat amalgam de locuri de petreceri, mâncare delicioasă, plaje mediteraneene sclipitoare și legende spectaculoase. În plus, Grecia este o sursă nesecată de inspirație pentru cei pasionați de cultură. Romanii, arabii, cruciații, venețienii, slavii, albanezii și otomanii, cu toții și-au lăsat amprenta. Aproape toate orașele sau satele din Grecia are o legătură cu trecutul său tumultuos, fie că este un templu (în ruine) dedicat Afroditei, un fort venețian impunător sau o mănăstire bizantină decorată cu fresce elegante. Și să nu uităm de muzeele grecești pline cu sculpturi clasice și comori arheologice.

 

Grecia: puncte de interes pentru dansatoare

Petrecerile greceşti sau cum să te încarci cu chef şi poftă de viaţă
Dacă există un loc în lume unde ai ocazia să „înveţi” să te distrezi, acesta este cu siguranţă Grecia. Aici uiţi de necazuri şi te bucuri doar de plăcerile vieţii. Iubitori de artă şi foarte prietenoşi, grecii sărbătoresc orice! Iar petrecerile lor durează chiar şi până a doua zi de dimineaţă. Muzica şi dansurile ocupă un loc important la toate manifestările lor.

 

Tsifteteli sau dans „oriental” pe muzică grecească live
Grecia nu este o ţară orientală. Dimpotrivă, este considerată leagănul civilizaţiei occidentale. Cu toate acestea, mai ales datorită influenţelor otomane, a dezvoltat un stil de dans foarte asemănător cu stilul de belly dance turcesc. Tsifteteli sau dansul „oriental” grecesc este foarte popular la majoritatea evenimentelor. Chiar dacă la origine melodiile au avut conotaţii triste (de la stilul rembetiko), acum au ritmuri foarte rapide şi în general exprimă bucurie. Acest dans nu este pentru puritani. Este practicat (mai ales) de femei dar şi de bărbaţi, adesea fiind asociat cu seducţia şi flirtul.

 

 

Locul 2: Turcia

Turcia – Atracţia magică şi senzuală a haremurilor

Sigur aţi auzit despre Imperiul Otoman şi poveştile cadânelor care dansează lasciv pentru sultan. Legendele haremurilor turceşti incită imaginaţia şi hrănesc fanteziile până în ziua de azi. Explorarea sau dezvoltarea propriei senzualităţi în relaţie cu dansul, iată un obiectiv ce ne inspiră la o călătorie de vis în Turcia.

 

De ce să vizitezi Turcia

Un fascinant amestec de exotic şi familiar, Turcia este mai mult decât imaginea sa de „pod” între două civilizaţii, între Europa şi Asia. Aici găsim influenţe din Orientul Mijlociu, zona Mediteraneană, Balcani şi Asia Centrală. Moscheele musulmane coexistă cu bisericile creştine. Templele şi teatrele romane aproape că se năruie lângă vechile orașe hitite. Ceremoniile dervişilor şi festivalurile ţigăneşti sunt parte din peisajul social laolaltă cu meciurile de fotbal şi concertele muzicale.

 

Turcia: puncte de interes pentru dansatoare

Spectacole unice de dans 
Restaurantul Sultana’s din Istanbul este locul ideal unde o putem admira în spectacol pe celebra dansatoare Didem. În ultimii ani, cu stilul ei inconfundabil, Didem a influenţat mii de dansatoare din toată lumea.

 

 

Pe de altă parte, un spectacol specific turcesc pe care vi-l recomand este Ceremonia Sema. Cunoscută ca „Dansul dervişilor rotitori”, reprezintă o călătorie mistică a ascensiunii spirituale a omului. Mesajul lor: prin intermediului iubirii, omul află adevărul şi ajunge să fie perfect.

 

 

Shopping în Grand Bazar din Istanbul
Shopping-ul este una dintre cele mai dorite activităţi din orice vacanţă orientală. Grand Bazar din Istanbul este cea mai bună alegere dacă vine vorba de suveniruri turceşti. Cel mai vechi şi mai mare bazar din lume ne aşteaptă pentru a-i colinda magazinele şi a profita de o imensă varietate de produse. Pentru toate, de la bijuterii din aur, mirodenii, delicatese orientale, costume de dans, covoare, haine, lămpi turceşti… etc., fiţi gata să negociaţi pentru a obţine cel mai bun preţ!

 

 

Baia turcească
Un răsfăţ total pentru trup, minte şi suflet, cu baie de aburi si masaj – aceasta este baia turcească.

 

 

 

Locul 1: Egipt

Egipt – Inima dansului oriental

Izvor al dansului oriental tradiţional şi modern, Egiptul este considerat un fel de „Mecca” al dansatoarelor orientale. Muzica, sentimentele, mişcările, costumele… toate cele ce aparţin de dansul oriental, de la raks baladi până la raks sharqi, aici s-au născut. Transmise din generaţie în generaţie şi dezvoltate de artişti talentaţi – muzicieni, dansatoare, designeri vestimentari etc. – au creat adevărate simboluri şi curente artistice, local şi internaţional.

 

De ce să vizitezi Egipt

Egiptului antic încă trăieşte în maiestuoasele sale monumente şi relicve. Totodată, Egiptul modern, datorită complexităţii sale, este fascinant pentru orice vizitator. Civilizaţia egipteană antică este una dintre cele mai impresionante, din toate timpurile (cel puţin dintre cele cunoscute până acum, pe Pământ). Astăzi, egiptenii sunt un mix unic, rezultat al culturilor arabă, islamică şi mediteraneană. Istoria bogată a ţării a creat un mozaic de comori culturale şi arheologice nemaiîntâlnite. Se spune că o treime din antichităţile lumii se află pe teritoriul Egiptului!

Egipt este un loc fascinant de misterios ce ne aşteaptă să-i descoperim istoria şi spiritualitatea. De la maiestuoasele Piramide, care încă tronează cu mândrie, până la Nil, fluviul care curge prin inima Egiptului, de la sălbaticul Deşert Sahara până la plajele superbe de la Marea Roşie. Iată deja o mulţime de motive să vizităm Egiptul!

Egipt: puncte de interes pentru dansatoare

Spectacole cu muzică şi dansuri orientale
La restaurantele din cadrul hotelurilor de lux sau pe vasele de croazieră putem asista la spectacole cu muzică egipteană şi, desigur, cu dansatoare. Cu puţin noroc, le putem admira live pe Ramda Kamel şi Soraya Zaied, două dansatoare vedete considerate super-staruri şi dincolo de graniţele egiptene.

 

 

Shopping în Cairo Bazar
Cairo este un paradis al shopping-ului pentru dansatoare: bazaruri pline de costume şi accesorii pentru dans, de la costume foarte ieftine (dar slabe calitativ) până la costume foarte scumpe realizate de renumiţi designeri – pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.

 

 

Cursuri de dans de la profesori egipteni
Avem posibilitatea de a lua lecţii private cu instructori egipteni, mulţi dintre ei (sau ele) faimoşi în Europa, SUA şi Asia. Aici avem ocazia să cunoaştem în forma lor autentică stilurile egiptene: raks sharqi (stilul clasic oriental), baladi (stilul tradiţional bazat pe improvizaţie), saidi (stil folcloric), shaabi (stilul modern egiptean).

Misterioasele temple şi piramide
Pe multe dintre zidurile lor vom vedea picturi cu dansatoare sau zeităţi ce au influenţat, într-un fel sau altul, istoria dansului.

 

Vacanță orientală sau fascinaţia unei atracţii exotice

O călătorie într-o ţară orientală este mai mult decât o simplă atracţie exotică. Este ca o oază de verdeaţă într-un infinit deşert. Fie că vrei să vizitezi atracţiile turistice, fie că îţi doreşti să înveţi belly dance „acasă-la-el”, te invit să mergi într-o  călătorie de vacanță orientală. Cel mai aprobabil, vei ajunge mai aproape de tine, de sufletul tău. Vei acumula experienţe magice şi amintiri nepreţuite. Te vei întoarce acasă cu inima îndrăgostită de tine, de dans, de viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *