fbpx
parallax background

Rețeta Succesului

Rețeta succesului pe scena dansului oriental, cum este dansatoarea ideală

 

Rețeta Succesului

Te numeşti sau chiar vrei să fii Dansatoare Orientală cu-adevărat? În sensul de artist profesionist care îşi iubeşte arta mai mult decât pe sine? Dacă da, atunci află că acest nume este mai mult decât o simplă etichetă. Este un stil de viaţă, este o conștiință care formează tot ceea ce gândeşti, simţi sau faci.

M-a inspirat Joana Saahirah cu o postare pe blog despre ce înseamnă să fii dansatoare orientală. Având în spate o bogată experienţă ca dansatoare în Egipt şi alte ţări orientale, Joana dezvăluie din reţeta succesului unei cariere îndelungate şi mai ales împlinitoare.

Pentru că îmi place şi sunt de-acord cu lista ei de „reguli”, am decis s-o dau mai departe, cu câteva mici modificări şi completări. În speranţa că-ţi va fi de folos, te invit să aflii despre câteva din lucrurile pe care dansatoarele orientale profesioniste le ştiu şi le fac:

1. Dansatoarele ştiu că trupurile lor sunt instrumentele lor principale. De aceea, au grijă de ele, le hrănesc sănătos, le păstrează în bună-formă (nu slabă!), le dau odihna necesară și le apreciază.

2. Dansatoarele știu că meseria lor cere prezență totală – trup, minte și suflet. Aşadar, se asigură că fiecare dimensiune este „accesată” şi hrănită zilnic.

3. Dansatoarele ştiu că dansul oriental este un Limbaj al Feminităţii, al frumuseţii şi al senzualităţi elevate. De aceea, mereu se asigură că au poveşti extraordinare şi demne de povestit.

4. Dansatoarele ştiu că smerenia şi semnele de întrebare aparţin Artiştilor adevăraţi, aşa cum aroganţa şi certitudinile aparţin doar aspiranţilor. De aceea îşi dezvoltă smerenia, împreună cu o minte mereu deschisă, dornică de a învăţa şi a se extinde.

5. Dansatoarele ştiu că dansul oriental necesită Umanitate. De aceea, se asigură că rămân umane într-o lume care tinde să ne transforme în extinderi ale mașinilor.

6. Dansatoarele ştiu că A Asculta şi A Simţi se află în centrul meseriei lor. De aceea, îşi găsesc timp să facă Stop! Ascultă. Simt. Cu urechile dar şi, mai ales, cu inima.

7. Dansatoarele ştiu că nu există evoluţie şi succes pe termen lung fără Inovaţie. De aceea, caută noi modalităţi de a se reinventa, de a se exprima în dans, chiar şi noi locaţii, instrumente, accesorii şi proiecte.

8. Dansatoarele ştiu că nu poate exista un dans oriental măreţ acolo unde există şi vanitatea. De aceea, îşi dizolvă egoul în muzică şi se topesc în dans. Se conectează cu muzica şi se lasă ghidate de sufletul lor.

9. Dansatoarele ştiu că talentul singur nu este suficient. Talentul este doar un potenţial, este doar un ingredient din rețeta succesului. Este nevoie de multă muncă pentru a pune în valoare talentul. Dansatoarele profesioniste de succes învaţă, studiază, se pregătesc, îşi îmbunătăţesc mereu tehnica şi tot ce ţine de prezenţa scenică.

 

Vrei să-ţi dezvolţi talentul? Te aştept cu drag la cursurile de dans oriental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *