fbpx

Cursuri de
dans oriental

Cursuri de dans oriental

Întrebări frecvente

Cui se adresează cursurile de dans oriental?

Cursurile de dans oriental se adresează tuturor femeilor, indiferent de vârstă, greutate, experienţa în dans sau nivelul de pregătire fizică. În Egipt, versiunea folk sau populară a dansului oriental, denumită raks beledi sau baladi, este un stil de dans social. Toată lumea dansează în timpul sărbătorilor şi al petrecerilor. Invit şi încurajez toate femeile să încerce şi să se bucure de acest stil de dans care vine la pachet cu o mulţime de beneficii pentru sănătate! Recomand vârsta minimă de 16 ani pentru înscrierea la cursurile de grup.

La ce ar trebui să mă aştept?

La cursurile de dans oriental cu Amira îţi (re)descoperi feminitatea. Te (re)îndrăgosteşti de tine, de trupul şi de sufletul tău. Aflii despre misterele unei culturi îndepărtate, simţi atingerea muzicii fermecătoare a Orientului, înveţi să dansezi cu voaluri din mătase şi alte accesorii atrăgătoare. Mişcările din belly dance te ajută să îţi îmbunătăţeşti postura corporală, să-ţi dezvolţi coordonarea, flexibilitatea, graţia şi mai ales senzualitatea. Cursurile conţin noţiuni teoretice şi practice despre dansul oriental, mişcări şi coregrafii frumoase predate pas cu pas.

Dansează şi bărbaţii în stil oriental?

Sigur că da. În mod tradiţional însă, bărbaţii au un stil diferit de femei: este un stil masculin, împămăntenit, dinamic, sobru. Desigur, există şi bărbaţi care dansează precum femeile (mişcări + ţinute scenice) – aceştia în general fac parte dintr-o categorie aparte. Totodată, unii dintre cei mai apreciaţi performeri şi instructori de dans oriental (pentru femei), la ora actuală, sunt bărbaţi! Dintre ei, îi amintesc aici pe preferaţii mei: Wael Mansour, Tito Seif şi Oscar Flores. În ceea ce mă priveşte, modul meu de abordare a cursurilor de belly dance este unul centrat pe feminitate şi dezvoltarea senzualităţii feminine, de aceea cursurile mele sunt dedicate numai femeilor.

Am nevoie de un costum special pentru dans oriental?

Vei avea nevoie de un costum de dans numai în cazul în care vei dori să dansezi pe scenă. Acest moment ar putea să apară după minim 3 luni de la începerea cursurilor, însă depinde numai de tine când te vei simţi pregătită să faci acest pas.

Trebuie neapărat să mi se vadă buricul atunci când dansez?

Acest lucru rămâne strict la alegerea ta. Sunt multe fete care preferă în timpul cursurilor o ţinută cu abdomenul descoperit. De ce? Pentru că le ajută să intre mai uşor în rolul de <belly dancer> dar şi să îşi izoleze mai bine partea de sus a corpului (toracele). Pe de altă parte, în timp ce dansezi pe scenă, alegerea ar trebui să fie în acord cu melodia şi cu stilul pe care îl interpretezi. De exemplu, în cazul melodiilor folclorice (din Egipt, Maroc, Emiratele Arabe, Liban), dansatoarele poartă rochii lungi, cu zona abdomenului acoperită. Dacă însă alegi să dansezi o melodie modernă, în stilul cabaret oriental sau stilul drum-solo, atunci este foarte indicat să adopţi un costum care să lase abdomenul la vedere, deci un costum cât mai sexy şi strălucitor este o alegere foarte bună.

Cât durează o oră sau o sedinţă de dans oriental?

Durata unei ore de dans este de 60 de minute. Pentru a începe la timp, trebuie să ajungi cu 10 – 15 minute înainte de ora stabilită de start.

Dacă ajung cu întârziere, mai pot să Intru la curs?

Da, dar trebuie să ajungi până la cel târziu jumătatea orei. Şi în acest caz (de întârziere) va trebui să faci singură exerciţiile de încălzire, pentru minim 7 minute

Ce se întâmplă dacă lipsesc de la o oră de curs?

Dacă lipseşti o dată nu ar trebui să fie nicio problemă. La fiecare oră facem o recapitulare a mişcărilor învăţate anterior. Dacă crezi că nu-ţi va fi uşor să le prinzi din mers, poţi să recuperezi într-o şedinţă privată (la un cost suplimentar). Atenţie însă, nu se returnează banii pentru orele la care ai absenţă.

Este adevărat că dansul oriental este greu?

Depinde. O să descoperi noi modalităţi de a-ţi mişca trupul. Unele dintre mişcări vor fi simple, îţi vor părea naturale. Altele, în schimb, îţi vor părea neobişnuite şi vei avea nevoie de mai mult timp şi concentrare a atenţiei până să-ţi iasă bine. Dar, pe măsură ce vei practica, totul va deveni din ce în ce mai simplu.

În cât timp voi reuşi să dansez belly dance?

Depinde numai de tine şi de nivelul la care vrei să ajungi. În principiu, la încheierea cursurilor din cadrul modulului BellyDance Start de 3 luni, ar trebui să ştii suficiente mişcări pe care să le introduci în stilul tău de dans social. Astfel, deşi vei fi la un nivel începător, sigur îţi vei putea impresiona familia şi prietenii cu cele mai cunoscute mişcări de belly dance. Dacă îţi doreşti mai mult, şi anume să dansezi în faţa unui public (probabil numeros, necunoscut, pretenţios), ar trebui să mergi la următorul nivel: BellyDance Intermediar. Aici va trebui să studiezi şi să practici consecvent (ideal zilnic) minim 9 luni de zile. În drumul tău te va ajuta foarte mult răbdarea, seriozitatea, perseverenţa şi practica individuală, acasă.

Voi primi melodiile pe care exersăm în timpul orelor?

Cu siguranţă vei primi melodiile pe care vei învăţa coregrafii. În plus, vei primi şi o listă generală de titluri cu melodii recomandate pentru fiecare stil de dans oriental studiat.

Dacă vreau să arăt lumii ce frumos dansez, ce ocazii am de a dansa în public?

La fiecare final de an organizăm spectacole unde toate elevele sunt invitate să danseze şi să arate lumii ce au învăţat de-a lungul anului. Este un spectacol cu participare voluntară. Fiecare dansează de bună-voie. Dacă însă nu ai suficient curaj şi simţi că nu vrei să participi, este în regulă. Nu se pun presiuni şi nici solicitări exagerate. Există de asemenea evenimente cu caracter social sau caritabil la care dansăm periodic. Avem şi parteneriate cu diverse restaurante care promovează dansul oriental. În plus, pe tot parcursul anului sunt organizate aniversări şi alte evenimente de sărbătoare. Dacă îţi doresti să faci parte din trupa de dansatoare profesioniste care susţine spectacole la astfel de evenimente, te aştept cu drag. Trebuie să ştii însă că în acest context profesional, pretenţiile sunt mult mai ridicate şi este nevoie să investeşti ceva mai mult timp pentru a-ţi împlini visul.

Trebuie să adopt un nume de scenă arăbesc pentru a fi o dansatoare profesionistă?

Nu neapărat, însă dacă îţi alegi un nume de scenă ai câteva avantaje în plus. Unul dintre rolurile lui este să te pună în rezonanţă cu lumea orientală şi chiar cu anumite energii date de semnificaţia lui. Mai mult, acest nume poate să trezească în publicul tău anumite aşteptări sau imagini sugestive pentru numărul artistic pe care urmează să îl vizioneze. Deşi sunt mulţi cei care cred că folosirea unui nume artistic este un semn de profesionalism, în muzică, dans, literatură etc., realitatea este că există mulţi artişti renumiţi, care au atins culmile succesului, deşi s-au semnat cu numele lor real. Deci până la urmă este o chestiune de alegere personală.

Este nevoie să cheltui mulţi bani pentru a reuşi să dansez bine?

Acest aspect ţine numai de tine. Dacă vrei să dansezi de plăcere, pentru a face mai mult exerciţiu fizic, pentru a te întâlni cu prietenele, atunci costurile sunt destul de mici. Dacă vrei să atingi un nivel de performanţă mai ridicat, inclusiv să dansezi pe scenă şi să participi la concursuri, atunci va trebui să investeşti ceva mai mult. Şi în acest caz însă, vei cheltui (în special pe costume şi accesorii) potrivit bugetului pe care vrei să îl aloci. Dacă îţi place să faci shopping şi să dansezi, atunci ai ajuns exact la locul potrivit! Dansul oriental îţi oferă oportunităţi infinite!

Oferi şi cursuri private de dans oriental?

Da. Pe pagina Cursuri Private găseşti mai multe informaţii. Pentru programări te aştept să mă contactezi.

Ai o întrebare pe care nu o regăseşti în lista de mai sus?

Contactează-mă şi îţi voi răspunde cu drag 🙂